Op zondag 12 september werden de lopers van de 20 Km door Brussel aangemoedigd door jachthoornfanfares op de Tervurenlaan om hun wedstrijd af te sluiten.

Inderdaad, het is op het Leopold II square, aan de voet van het monument van de cavalerie dat stond de ringers van de Koninklijke Sint Hubertus kring. Gedurende het hele evenement klinken ze hun mooiste fanfares om de lopers aan het einde van deze twintig kilometer aan te moedigen.

De Koninklijke Sint Hubertus kring was al een tijdje discreet. Hoewel opgericht in 1882 en daarmee een van de oudste jagdhoornkringen in België, verloor deze groep al enkele jaren aan kracht. Vooral sinds de dood van onze vriend Marc Zimmer. Maar dit was zonder te rekenen op de wil van de weinige overgebleven leden.

De Kring is al een goed jaar weer op de rails en telt nu zo’n twintig leden. Deze, hoewel de meeste beginners in de praktijk van de jachthoorn en voor sommigen in de praktijk van muziek, hebben aangepakt met alle passie die de jeugd kenmerkt in het moeilijke leren dat is dat van de jagdhoorn. Aangezien de sanitaire maatregelen het toelaten, komen onze ringers één keer per week bijeen om hun instrument in een groep te werken.

Daarnaast is er een mierenwerk uitgevoerd door sommigen die zichzelf zullen herkennen en die we hier bedanken om de kledei van de Circle te repareren die voor sommigen nog steeds dateren uit 1952 en een serieuze verfrissing nodig hadden.

Het is dan ook dankzij de combinatie van al zijn inspanningen dat we het genoegen hadden om voor het nieuw eerst weer te zien, maar zeker niet de laatste, ongeveer vijftien rode tunieken van de Kring. 

#

No responses yet

Leave a Reply

Quelques objets en vente pour soutenir le Cercle Negeren