geschiedenis van de Kring

Word momenteel vertaald

Jachthoorn sectie

Aanvankelijk opgericht om de mis van Sint Hubertus te luiden in de kerk van Notre Dame des Victoires in de Zavel, groeide de Koninklijke Kring Sint Hubertus snel en raakte betrokken bij vele vieringen, zowel religieus als wereldlijk.

Ook al blijft de mis op de Zavel het hoogtepunt van het jaar voor de Kring, die er een verplichting van heeft gemaakt voor haar leden, het doel van onze kring is deze traditie van de jachthoorn levend te houden en deel te nemen aan uw manifestaties door deze muzikale toets, die zo eigen is aan ons instrument, te brengen.

Daarom gaan wij naar verschillende plaatsen om Sint-Hubertusmissen, huwelijksmissen, begrafenissen, sportevenementen, dorpsfeesten, bosmanifestaties en nog veel meer te luiden.

Bridge sectie

Al heel vroeg begonnen de ringers van de Cirkel onderling bridge te spelen. De eerste schriftelijke vermelding die wij hiervan hebben is echter een briefje van een oud-lid dat schrijft dat hij in 1934 Bridge zal spelen in Saint Hubert.

Later, met de organisatie van toernooien tijdens de Tweede Wereldoorlog ten bate van de Winter Relief en de leden van de Kring die gevangen zaten in Duitsland, en vervolgens onder impuls van President Louis Van Loey, die even goed een buzzer als een bridgespeler was, groeide de Bridge afdeling van de Kring in belang.

Momenteel komt de Bridge-afdeling elke zaterdag om 14.15 uur bijeen in de lokalen van Tennis Montjoie en organiseert een Duplicate (wedstrijdbridge waarbij alle spelers van Noord-Zuid en Oost-West dezelfde spellen spelen). Geldprijzen worden verdeeld onder de eerste 3 spelers. De toernooien vinden plaats in een gemoedelijke sfeer.

Elk jaar in januari wordt een nieuwjaarsdiner gehouden.

Wij verwelkomen bridge spelers van alle niveaus, maar vragen hen om in “paren” te komen indien mogelijk.

Steun de Kring

Aangezien de prachtige veneriekostuums en trompetten zichzelf niet onderhouden, zijn wij steeds op zoek naar manieren om de Kring en haar tradities in stand te houden.

Aarzel dus niet om een beroep te doen op onze diensten om uw plechtigheden of evenementen te verfraaien, wat ze ook mogen zijn.

Er is ook een mogelijkheid om erelid van de Kring te worden door ons financieel te steunen.

Voor deze doeleinden kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina of uw donaties via de volgende link sturen:


https://fr.tipeee.com/cercle-royal-saint-hubert


of via paypal


https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=9AZ59QEE78Q9C


Dank u dat u ons helpt deze tradities, die maar al te vaak niet worden erkend, in ere te houden, want zij maken een integrerend deel uit van ons erfgoed.

Een offerte aanvragen voor een dienst
[forminator_form id="1587"]

Voor elk verzoek om contact kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier

contactformulier

Met de steun van

Quelques objets en vente pour soutenir le Cercle Negeren